DE SPEURDER

Over ons

De Speurder is opgericht op 1 Oktober 1951 in het voormalig café Hegeman te Nijverdal.

Zoals veel Nijverdalse verenigingen ontstonden de ideeën tot oprichting van een vereniging vaak in de textielfabriek Nijverdal Ten Cate. De oprichters van toen waren de heren H. Oogink en H. Eeftink. (de heer Eeftink is nog steeds volop actief met zijn hond aan deze vereniging).

Het trainingsveld was in het begin van de oprichting gelegen achter hotel Dennenoord aan de Joncherelaan te Nijverdal. Doordat er nog weinig tot geen ervaring aanwezig was bij de leden werd de heer Mulder uit Wierden benaderd om als instructeur de leden op weg te helpen in de africhting.In deze tijd sloot de vereniging zich aan bij de Bond Hondendressuur Nederland, kortweg de B.H.N.

Na enkele jaren werd er van trainingslocatie verwisseld en werd er volop geoefend op het oude voetbalveld van S.V.V.N. ( het huidige trapveld achter cafe/restaurant Braakman Noetsele).

Ook op deze locatie moest men na enkele jaren weer vertrekken en kwam de vereniging weer aan de Joncherelaan terecht. Na hier een flink aantal jaren te hebben getraind moest de vereniging plaats maken voor woningbouw en ging men trainen aan de Wierdensestraat waar we min of meer werden gedoogd. Na hier een jaar of acht te hebben getraind kwam het voorstel van de gemeente of we gebruik wilden maken van de voormalige vuilstortplaats te Hulsen.

Na diverse jaren van trainen ondere de toch al tanende B.H.N. vlag kwamen er vragen van diverse leden of wij hier wel mee moesten doorgaan en of we de overstap moesten maken naar de K.N.P.V. Verschillende discussies later werd er besloten om de overstap te maken zodat wij sinds 29 juni 1998 als erkende K.N.P.V. vereniging te boek staan.

K.N.P.V

Een keer meetrainen? Neem een kijkje via onderstaande knop